Home > C Media > C Media Ac97 Driver Not Working

C Media Ac97 Driver Not Working

lenn26 View Public Profile Send a private message to lenn26 Find all posts by lenn26 #2 06-22-2007, 02:59 PM pip22 Offline Registered User Join Date: Jun 2004 Location: OS Windows 7 CPU Intel Pentium 4 @ 2400 MHz Motherboard Unspecified P4M266A-8237 Memory 1024 MB (1 x 1024 DDR-SDRAM) Graphics Card NVIDIA GeForce 7600 GS (Microsoft Corporation - WDDM) Sound Similar Threads - Solved sound media How to get Realtek Digital sound option enabled? As a half way house the Trust Optical Expert at about 20 is quite useful and gives the option of co-ax or optical S/PDIF connection. have a peek here

Using the site is easy and fun. After re-installing win xp home and then installing win xp home sp2, I no longer had sound. Nothing is muted. Add to Favorites Search Forums Advanced Search: New Posts: Today's Posts: Go to Page... More Help

Course Of The Month View May's Course Become a Premium Member and unlock a new, free course in leading technologies each month. Chip set (northbridge and southbridge) and sensor. i was quite chuffed with myself as im pc illiterate 11-30-2009, 01:26 AM #18 FreoHeaveho Troubled Join Date: Aug 2006 Location: Australia Posts: 3,394 OS: Windows 7 Enterprise I put in the motherboard disc and installed the c-media ac 97 sound drivers.

Sound & Audio Audio Playback (Default Device Realtek) Knocks Out SRS Audio SandboxHi, I finally upgraded from Windows XP to Windows 7 and almost went back shortly after finding out I But I checked my audio device: C-media ac 97 properties, and it then says C-Media WDM audio and that it is enabled. RyanC321, Nov 26, 2006 #4 Noyb Trusted Advisor Thread Starter Joined: May 25, 2005 Messages: 20,129 FYI ... You can make an Acronis backup and store it on your C: drive ...

Hope this helps you."kewell" wrote:> > =?Utf-8?B?aWJyYWRseQ==?= Wrote: > > Thanks a lot. ive gone from xp home to xp pro but now my cmedia ac97 wont work code 10 i have updated drivers and uninstalled and reinstalled in device manager any help would Mickeysoft seem to have got a driver that doesn't work for my sound card and helpfully upgraded it to broken. https://forums.techguy.org/threads/solved-no-sound-c-media-ac-97.521376/ Click here to Register a free account now!

and also in your device manager do you have an error with multimedia audio controller? Noyb, Nov 26, 2006 #5 RyanC321 Joined: Nov 26, 2006 Messages: 111 I received a very long list of drivers for sound or the motherboard since the sound device is onboard. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site. Check anyway though Mavrick88, Nov 26, 2006 #11 Mavrick88 Joined: Jan 15, 2003 Messages: 123 http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/southbridge/vt8237/audio.jsp Is that what you have?

Core voltage. http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/windows-xp/34840-c-media-ac97-audio-device-problem.html Cache information. These are just my observations over some 3years of pc sound recording and breaking and (sometimes) mending things. Got it> working!!> > "peterk" wrote:> > > Well you can download them from the mobo website> > peterkwould you mind give me the link where do u download it from

Page 1 of 2 1 2 Next > Advertisement Noyb Trusted Advisor Thread Starter Joined: May 25, 2005 Messages: 20,129 I have an Asrock 775VM800 motherboard. http://easygiftsoftware.com/c-media/c-media-ac97-audio-driver-5-12.html Dave. The 2496 is about 60 and is one of the cheapest "pro" cards around. Your problem with no sound also occured during my search for resolution, in fact this was a more common state for me to end up in !!

  1. What is the "aw"?
  2. Sound & Audio No audio device on device managerI installed Windows Vista using my computers recovery disk.
  3. and when I single left click on speaker icon, a diagnostics windows appear and...
  4. RyanC321, Nov 26, 2006 #14 RyanC321 Joined: Nov 26, 2006 Messages: 111 RyanC321 said: I have that except it doesn't say "plus" In Bios the audio was set on "auto" so
  5. alpha-omega, May 10, 2017 at 3:22 AM, in forum: All Other Software Replies: 4 Views: 112 flavallee May 11, 2017 at 10:57 AM Stereo Mix Not Picking up Sound or Recording.
  6. After you get your programs installed ...
  7. Art Bunch posted Jul 11, 2016 Do i need windows 8 security updates???
  8. Report • #3 craftsman October 17, 2010 at 12:47:16 I had this problem and found it was due to a microshaft update replacing the Avance sound driver (correct) with a c-media
  9. Mavrick88, Nov 26, 2006 #9 RyanC321 Joined: Nov 26, 2006 Messages: 111 Mavrick88 said: I've had that problem before and when I downloaded one of these it worked just fine after

I don't know why I didn't think to do that in the first> place.> My mind isn't working after being back from vacation. Sound & Audio not plugegd in onboard audio device after disconnecting external audioI have an Echo Audiofire4 firewire device, for some reasons I need to constantly switch between Echo and my I've also tried to download and install C-medias but still no sound. Check This Out I also had to remove your email address to prevent unwanted spam, so if anyone wants to communicate with you, they can do so through the PM method.

Loading... Latest drivers installed. LVL 13 Overall: Level 13 Hardware 8 Components 4 Message Expert Comment by:oldgreyguy ID: 145661312005-07-31 At this point I would not update the BIOS......

There are a lot of complaints on the forums from 2006 and 2007, but nothing current.

all the help i have recieved in the past from techsupportforum (the only tech frum i use) has been extremely useful. I take it you check for the proper sound device in the sound section, audio tab. 0 Message Author Comment by:jnri ID: 145790772005-08-02 I was able to get this straightened You were all very helpful. I don't know why I didn't think to do that in the first> >> place.> >> My mind isn't working after being back from vacation.

Help would be appreciated. Got it working!!"peterk" wrote:> Well you can download them from the mobo website> peterk AnonymousJun 9, 2005, 9:55 PM Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)=?Utf-8?B?aWJyYWRseQ==?= Wrote: > Thanks a lot. F8 09/24/2003Drives Memory Modules c,d77,11 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity62,55 Gigabytes Hard Drive Free SpaceSAMSUNG CDRW/DVD SM-352B [CD-ROM drive]3.5" format removeable media [Floppy drive]Brother DCP-130C USB Device [Hard drive] -- drive this contact form Don't know what else to try?

The sound card was working just fine before I reformatted my HDD. 10 answers Last reply Jan 3, 2012 More about media ac97 audio device error AnonymousJun 7, 2005, 11:04 PM I had all kinds of problems with the OBS in all 3 of my pc's (the chipset costs about $1) and now they use 2496's and/or AI's. Thanks and welcome to sevenforums. One of a set of tools we're offering as a way to say thank you for being a part of the community.

I am NO computer guru! I don't know why I didn't think to do that in the first> > place.> > My mind isn't working after being back from vacation. Privacy Policy Terms and Rules Help Connect With Us Log-in Register Contact Us Forum software by XenForo™ ©2010-2017 XenForo Ltd. or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

GoBigNick Drivers 193 11-30-2011 04:46 AM No Audio Device Problems edhifi Windows XP 6 07-23-2010 09:05 PM No Audio Problem Vensolin Windows XP 5 05-09-2007 01:00 PM flagged drivers in device Save the text file and copy its contents to this thread. Back to top #4 hamluis hamluis Moderator Moderator 52,818 posts OFFLINE Gender:Male Location:Killeen, TX Local time:12:59 PM Posted 06 February 2010 - 06:33 PM I would try the drivers at

Top